
Ingrediënten
Voor 4 personen
- Het deeg
- 300 g bloem
- 25 g boter
- 3 el olijfolie
- 1 ei
- 1 glas water
- 1 snuifje zout
- De vulling
- 400 g rundergehakt
- 1 ui
- 15 ontpitte groene olijven
- enkele takjes koriander
- 40 g rozijnen
- ½ kl paprika
- 1 kl komijn
- 1 eigeel
- 1 el olijfolie
- peper van de molen en zout
- raviolivorm (facultatief)
Voorbereiding
- Het deeg: zeef de bloem. Maak een kuiltje en leg er de ingrediënten in. Meng goed met de hand tot je een homogeen en compact deeg bekomt. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- De vulling: pel en snipper de ui. Snij de olijven in vier. Hak de koriander fijn. Doe de olijfolie in een braadpan en stoof de ui aan. Voeg het rundergehakt, de rozijnen en de olijven toe. Meng goed. Voeg de specerijen en de koriander toe. Kruid met peper en zout en bak 5 à 6 minuten op een zacht vuur.
- Rol het deeg zorgvuldig uit op een bebloemd werkblad. Maak met een uitsteekvorm schijfjes deeg van ± 10 cm diameter. Leg op het midden van elk schijfje een ruime eetlepel van de bereiding. Sluit met behulp van een vorm of druk de randen dicht met een vork. Smeer de bovenzijde in met eigeel om een goudbruine kleur te bekomen.
- Plaats 20 minuten in de oven.
Smakelijk!