recette Exotische groentebouillon met garnalen

Exotische groentebouillon met garnalen

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g gekookte grote garnalen
  • 1 kleine broccoli
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 1 takje tijm
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 cm gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 bosje koriander
  • peper en grof zout

Voorbereiding

  • Schil de groenten, maak schoon en snij in stukken. Snij de gember in fijne schijfjes.
  • Doe in een stoofpot, zet onder water en voeg het bouillonblokje toe. Kruid met zout en laat afgedekt koken tot de groenten mals zijn.
  • Neem van het vuur, voeg de garnalen toe en verwarm 5 minuten.
  • Kruid met peper, bestrooi met fijngehakte koriander en dien warm op. Smakelijk!

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek