recette Exotische groentebouillon met garnalen

Exotische groentebouillon met garnalen

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g gekookte grote garnalen
  • 1 kleine broccoli
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 1 takje tijm
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 cm gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 bosje koriander
  • peper en grof zout

Voorbereiding

  • Schil de groenten, maak schoon en snij in stukken. Snij de gember in fijne schijfjes.
  • Doe in een stoofpot, zet onder water en voeg het bouillonblokje toe. Kruid met zout en laat afgedekt koken tot de groenten mals zijn.
  • Neem van het vuur, voeg de garnalen toe en verwarm 5 minuten.
  • Kruid met peper, bestrooi met fijngehakte koriander en dien warm op. Smakelijk!

Smakelijk!

Chicons

Witloof

Seizoensproducten

Deze groente groeit in het donker, aan een wortel. Er bestaat ook een rode variëteit.

Witloof is caloriearm, diuretisch, bloedzuiverend en rijk aan insuline, vitamine A, K, B9, B5 en C en aan koper en mangaan. U kan het rauw of gekookt (gestoomd of gesmoord) eten.Bewaar witloof in het donker, anders verliest het zijn voedingseigenschappen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek