recette Fondant met sinaasappel

Fondant met sinaasappel

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 180 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 125 g bloem
  • 125 g suiker
  • 125 g malse boter
  • 2 eieren
  • 1 sinaasappel
  • 1 kl gist
  • 1 sinaasappel voor het glazuur
  • 100 g poedersuiker voor het glazuur

Voorbereiding

  • Verwijder de schil van de 2 sinaasappelen en rasp ze fijn. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bewerk de boter in een terrine tot ze goed zacht is. Voeg de eieren en de suiker toe en meng tot u een bleke, luchtige massa (‘ruban’) bekomt. Doe er het sinaasappelsap bij en voeg beetje bij beetje de met het gist gemengde bloem toe. Parfumeer met de zeste van de 2 sinaasappelen. Giet de bereiding in een beboterde vorm en plaats 30 minuten in de oven.
  • Voor het glazuur: meng het sinaasappelsap en de poedersuiker.
  • Neem de cake uit de vorm zodra hij gebakken is en nappeer hem met de helft van het glazuur. Laat wat afkoelen en voeg de rest van het glazuur toe. Laat minimum 2 uur rusten. Decoreer met enkele zestes.

Smakelijk!

Chicons

Witloof

Seizoensproducten

Deze groente groeit in het donker, aan een wortel. Er bestaat ook een rode variëteit.

Witloof is caloriearm, diuretisch, bloedzuiverend en rijk aan insuline, vitamine A, K, B9, B5 en C en aan koper en mangaan. U kan het rauw of gekookt (gestoomd of gesmoord) eten.Bewaar witloof in het donker, anders verliest het zijn voedingseigenschappen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek