recette Forel met lookboter en dille

Forel met lookboter en dille

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 forellen
  • 40 g malse boter
  • 3 teentjes look
  • 2 takjes dille
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • bakpapier

Voorbereiding

  • Lookboter en dille. Pel en pers het teentje look. Hak de dille fijn. Kneed de boter zalfzacht en voeg de look en de dille toe. Meng en kruid met peper en zout. Voeg vervolgens een el citroensap toe.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Leg een vel bakpapier in een ovenschaal. Smeer de helft van de lookboter uit in het middel van de schaal en leg daarop de 2 gewassen en gedroogde forellen. Strijk de bovenzijde van de forellen in met de rest van de boter en plaats 15 minuten in de oven.
  • Oversaus de forellen tijdens het bakken regelmatig met gesmolten boter.
  • Dien de forellen meteen op met een partje citroen en krielaardappelen.

Smakelijk!

Spiering

Varkensribben spiering

Lekker van het seizoen

Spiering komt uit de nek van het varken en bestaat uit laagjes vet afgewisseld met spieren. Het vet geeft het vlees zijn lekkere, sappige textuur. Spiering is perfect om te grillen, maar kan ook worden gebakken in de pan of verwerkt in ragout.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek