recette Frisse cocktail met rum en meloen

Frisse cocktail met rum en meloen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema COCKTAILS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 750 ml bruisend water
  • 100 ml witte rum
  • 50 ml rietsuiker
  • ½ gele meloen
  • ½ witte meloen
  • ⅛ watermeloen
  • 4 takjes munt

Voorbereiding

  • Was de munt, dep droog en verwijder de blaadjes. Zet weg.
  • Verwijder de pitjes uit de meloenen en de watermeloen en maak bolletjes met een meloenlepel. Plaats in de koelkast.
  • Doe de rietsuiker in een karaf en voeg de rum en vervolgens het bruisende water toe. Meng goed en voeg de meloenbolletjes en de munt toe. Plaats in de koelkast.
  • Schep met een pollepel in gekoelde glazen en dien meteen op.

Smakelijk!

Fruits rouges

Rode vruchten

Seizoensproducten

Onder “rode vruchten” verstaan we meestal aardbeien, frambozen, bosaardbeien, kersen, aalbessen, braambessen, zwarte bessen en bosbessen, maar we kunnen ook veenbessen en cranberry’s aan het lijstje toevoegen.
Ze zijn vaak perfect rijp tussen juni en oktober, zodat je ervan kan smullen van de zomer tot het begin van de herfst. Fijnproevers genieten in het bijzonder van hun friszure toets.
Rode vruchten zijn rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten. Je kan ze verwerken in tal van zoete en hartige recepten. Ze zijn lekker in een sorbet, charlotte, crumble, cheesecake en tiramisu, maar geven ook smaak aan een vinaigrette of natuuryoghurt. In sauzen passen ze bij wit vlees, eend, wild en zelfs zalm.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek