recette Fruitig lenteslaatje met aardbeienvinaigrette

Fruitig lenteslaatje met aardbeienvinaigrette

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema SALADES
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 175 g jonge spinaziescheuten
  • 2 handvollen noten
  • 150 g aardbeien
  • 120 g feta
  • Aardbeienvinaigrette
  • 125 g aardbeien, in blokjes gesneden
  • 60 g verse basilicum, fijngehakt
  • 30 g sjalot, fijngehakt
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 1 kl mosterd van Dijon
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • ¼ kl honing
  • 60 ml olijfolie
  • peper van de molen en zout

Voorbereiding

  • Voor de vinaigrette: mix alle ingrediënten tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Plet de noten grof. Was de spinaziescheuten. Snij de aardbeien in twee of in vier, naargelang de grootte.
  • Dresseer de borden. Leg er eerst de spinaziescheuten op en daarna de geplette noten en de verkruimelde feta. Eindig met de aardbeien. Bevochtig met vinaigrette en dien meteen op.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek