
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 175 g jonge spinaziescheuten
- 2 handvollen noten
- 150 g aardbeien
- 120 g feta
- Aardbeienvinaigrette
- 125 g aardbeien, in blokjes gesneden
- 60 g verse basilicum, fijngehakt
- 30 g sjalot, fijngehakt
- 1 teentje look, fijngehakt
- 1 kl mosterd van Dijon
- 1 el witte balsamicoazijn
- ¼ kl honing
- 60 ml olijfolie
- peper van de molen en zout
Voorbereiding
- Voor de vinaigrette: mix alle ingrediënten tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Plet de noten grof. Was de spinaziescheuten. Snij de aardbeien in twee of in vier, naargelang de grootte.
- Dresseer de borden. Leg er eerst de spinaziescheuten op en daarna de geplette noten en de verkruimelde feta. Eindig met de aardbeien. Bevochtig met vinaigrette en dien meteen op.
Smakelijk!