recette Gazpacho van aardbeien met basilicum

Gazpacho van aardbeien met basilicum

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 70 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 250 g aardbeien
  • 1 el citroensap
  • 1 el xeresazijn
  • 2 el olijfolie
  • 10 verse basilicumblaadjes
  • 6 aardbeien voor de decoratie
  • 6 basilicumblaadjes voor de decoratie

Voorbereiding

  • Verwijder de steeltjes van de aardbeien en doe ze samen met de andere ingrediënten in de blender. Mix en corrigeer, indien nodig, de consistentie van de gazpacho met koud water. Plaats 1 uur in de koelkast.
  • Serveer de gazpacho in glazen en doe er enkele druppels olijfolie bovenop. Decoreer met basilicum en een halve aardbei.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek