recette Gazpacho van witte asperges

Gazpacho van witte asperges

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 155 min
  • Thema SOEP
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1,3 kg grote witte asperges
  • 3 gepelde en gesnipperde sjalotten
  • 200 ml room
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 3 el olijfolie
  • 1 takje fijngehakte basilicum
  • 6 takjes fijngehakte bieslook
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Schil de asperges. Spoel af en snij in stukjes.
  • Verwarm de olijfolie in een stoofpot en stoof de sjalotten glazig. Laat er nadien de asperges 2 minuten in bakken.
  • Voeg 50 cl kokend water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Dek af en laat 20 minuten koken op een zacht vuur.
  • Mix en voeg de room toe. Laat 2 tot 3 minuten koken en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat afkoelen en plaats minstens 2 uur in de koelkast.
  • Verdeel over glaasjes en bestrooi net voor het opdienen met basilicum en bieslook.
  • Tip: als je de asperges niet onmiddellijk bereidt, wikkel je ze in een vochtige doek. Zo kan je ze maximum 3 dagen bewaren in de koelkast.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek