
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1,3 kg grote witte asperges
- 3 gepelde en gesnipperde sjalotten
- 200 ml room
- 1 blokje kippenbouillon
- 3 el olijfolie
- 1 takje fijngehakte basilicum
- 6 takjes fijngehakte bieslook
- peper en zout
Voorbereiding
- Schil de asperges. Spoel af en snij in stukjes.
- Verwarm de olijfolie in een stoofpot en stoof de sjalotten glazig. Laat er nadien de asperges 2 minuten in bakken.
- Voeg 50 cl kokend water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Dek af en laat 20 minuten koken op een zacht vuur.
- Mix en voeg de room toe. Laat 2 tot 3 minuten koken en breng op smaak met peper en zout.
- Laat afkoelen en plaats minstens 2 uur in de koelkast.
- Verdeel over glaasjes en bestrooi net voor het opdienen met basilicum en bieslook.
- Tip: als je de asperges niet onmiddellijk bereidt, wikkel je ze in een vochtige doek. Zo kan je ze maximum 3 dagen bewaren in de koelkast.
Smakelijk!