recette Gebakje met muesli

Gebakje met muesli

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 5 el bloem
  • 4 el ongeraffineerde suiker
  • 3 el boter
  • 2 eieren
  • 1 el volle yoghurt
  • ½ zakje gist
  • 3 el muesli (voor garnituur)
  • 1 kl rietsuiker (voor garnituur)
  • 2 appelen (voor garnituur)
  • 4 el diepgevroren rodevruchtenmengeling (voor garnituur)
  • 1 el water (voor garnituur)
  • ½ citroen (sap en zeste) (voor garnituur)
  • ¼ kl kaneel (voor garnituur)

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Doe alle ingrediënten van de bereiding in een slakom en meng tot u een homogeen deeg bekomt.
  • Leg bakpapier in individuele vormpjes en doe er de bereiding in.
  • Meng ondertussen de ingrediënten van de garnituur in een steelpan. Verwarm op een zacht vuur en laat de mengeling lichtjes karamelliseren.
  • Voeg deze mengeling toe aan het deeg en plaats 10 minuten in de oven. Controleer regelmatig.
  • Laat lauw worden en dien op met een slaatje van rood fruit.

Smakelijk!

Tomates

Vollegrondtomaten

Seizoensproducten

Overheerlijk!

Zoals de naam het aangeeft, groeien deze tomaten in volle grond – niets meer, niets minder.
De tomaten groeien langzaam en nemen de zon zachtjes op. Omdat ze in openlucht staan, moeten ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden (regen, warmte, felle zon, droogte) en zich dus kunnen verdedigen. Om dat te doen, voert de plant meer mineralen (waaronder suiker) aan naar de vruchten, waardoor ze meer smaak krijgen. Hoe droger en zonniger het weer, hoe meer de tomaten zich vullen met voedingsstoffen.
In slaatjes, in saus, … er zijn eindeloos veel manieren om deze heerlijke tomaten te bereiden!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek