recette Gebakje met muesli

Gebakje met muesli

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 5 el bloem
  • 4 el ongeraffineerde suiker
  • 3 el boter
  • 2 eieren
  • 1 el volle yoghurt
  • 1/2 zakje gist
  • 3 el muesli (voor garnituur)
  • 1 kl rietsuiker (voor garnituur)
  • 2 appelen (voor garnituur)
  • 4 el diepgevroren rodevruchtenmengeling (voor garnituur)
  • 1 el water (voor garnituur)
  • 1/2 citroen (sap en zeste) (voor garnituur)
  • 1/4 kl kaneel (voor garnituur)

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Doe alle ingrediënten van de bereiding in een slakom en meng tot u een homogeen deeg bekomt.
  • Leg bakpapier in individuele vormpjes en doe er de bereiding in.
  • Meng ondertussen de ingrediënten van de garnituur in een steelpan. Verwarm op een zacht vuur en laat de mengeling lichtjes karamelliseren.
  • Voeg deze mengeling toe aan het deeg en plaats 10 minuten in de oven. Controleer regelmatig.
  • Laat lauw worden en dien op met een slaatje van rood fruit.

Smakelijk!

Chicons

Witloof

Seizoensproducten

Deze groente groeit in het donker, aan een wortel. Er bestaat ook een rode variëteit.

Witloof is caloriearm, diuretisch, bloedzuiverend en rijk aan insuline, vitamine A, K, B9, B5 en C en aan koper en mangaan. U kan het rauw of gekookt (gestoomd of gesmoord) eten.Bewaar witloof in het donker, anders verliest het zijn voedingseigenschappen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek