recette Gebakje met muesli

Gebakje met muesli

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 5 el bloem
  • 4 el ongeraffineerde suiker
  • 3 el boter
  • 2 eieren
  • 1 el volle yoghurt
  • ½ zakje gist
  • 3 el muesli (voor garnituur)
  • 1 kl rietsuiker (voor garnituur)
  • 2 appelen (voor garnituur)
  • 4 el diepgevroren rodevruchtenmengeling (voor garnituur)
  • 1 el water (voor garnituur)
  • ½ citroen (sap en zeste) (voor garnituur)
  • ¼ kl kaneel (voor garnituur)

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Doe alle ingrediënten van de bereiding in een slakom en meng tot u een homogeen deeg bekomt.
  • Leg bakpapier in individuele vormpjes en doe er de bereiding in.
  • Meng ondertussen de ingrediënten van de garnituur in een steelpan. Verwarm op een zacht vuur en laat de mengeling lichtjes karamelliseren.
  • Voeg deze mengeling toe aan het deeg en plaats 10 minuten in de oven. Controleer regelmatig.
  • Laat lauw worden en dien op met een slaatje van rood fruit.

Smakelijk!

Filet de poulet

Kipfilet

Product van de week

Kipfilet is mager, mals en smaakvol vlees.
Kipfilet − ook kippenwit genoemd − komt uit de borst van de kip. Samen met de bouten is het een van de favoriete stukken van kinderen. Dit caloriearme vlees is perfect geschikt voor een gezonde en evenwichtige voeding. Om de kipfilet te bereiden, neem je hem best een tijdje vooraf uit de koelkast. Je kan hem vullen, bakken, grillen of braden. Altijd lekker sappig!