recette Gebakken kabeljauw met venkel

Gebakken kabeljauw met venkel

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g kabeljauwfilets
  • 6 venkelknollen
  • 1 takje selder
  • 2 bio citroenen
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 stevige snuif Espelettepeper
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de venkelknollen en snij de onderzijde weg. Snij in vier. Was de selder en snij in schijfjes.
  • Pers het sap van een citroen en meng het in een ovenschaal met hoge randen met de olijfolie, de Provençaalse kruiden en de espelettepeper. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de visfilets en de venkel toe aan de bereiding. Meng goed om de vis te omhullen, dek af en laat 15 minuten rusten. Neem de stukken kabeljauw uit de schaal.
  • Plaats de venkel 10 minuten in de oven. Doe er de kabeljauw bij, bevochtig met het kookvocht en laat nog eens 10 minuten bakken. De vis moet gaar maar nog sappig zijn en de venkel goed mals. Serveer onmiddellijk met enkele schijfjes citroen.
  • Dit gerecht kan je opdienen met aardappelpuree of rijst.

Smakelijk!

Grenade

Granaatappel

Seizoensproducten

Granaatappel is een heerlijke exotische fruitsoort, verdeeld in verschillende vakjes die kleine pitjes bevatten (+/- 400 per vrucht).

Door zijn zoete en tegelijk friszure smaak is granaatappel uitstekend geschikt als decoratie in ijs en fruitsla. Daarnaast geven de schitterende robijnrode pitten ook een mooie en smakelijke toets aan gemengde slaatjes. Heel trendy: pers het sap van een granaatappel met een citruspers en drink het natuur of gebruik het in een milkshake of smoothie.
Bewaring: 1 tot 2 weken te bewaren op kamertemperatuur.
Bij een goede granaatappel is de schil donkerrood tot bijna kastanjekleurig, maar zonder bruine vlekken. Kleine granaatappels zijn droog en oneetbaar. Hoe zwaarder het fruit, hoe meer vruchtvlees het bevat. Een rijpe granaatappel is te herkennen aan het metaalachtige geluid dat je hoort wanneer je erop tikt.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek