recette Gebakken kabeljauwhaasje met compote van rode uien

Gebakken kabeljauwhaasje met compote van rode uien

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g Kabeljauwhaasje
  • 4 rode uien
  • 20 g zachte boter
  • 30 g honing
  • 300 ml rode wijn
  • 50 ml xeresazijn
  • 50 ml olijfolie
  • espelettepeper
  • peper
  • fleur de sel

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C (th. 6/7).
  • Schil de rode uien en snij in fijne plakjes. Smelt de boter in een stoofpot en kleur de uien aan, samen met de honing. Laat enkele minuten koken en voeg de azijn toe. Laat inkoken, voeg de rode wijn toe en laat vervolgens koken tot al het vocht is verdampt.
  • Verwarm een scheutje olijfolie (ongeveer 2 cl) in een braadpan. Kruid de kabeljauwhaasjes met fleur de sel en espelettepeper en bak ze aan op de velkant. Laat kleuren, draai om en plaats op een bakmat 8 min. in de oven.
  • Schik de kabeljauwhaasjes mooi op een bord, doe er de uien op en serveer onmiddellijk.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek