
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 24 sint-jakobsnoten
- 280 g bio spelt
- 150 g parmezaan
- 200 ml visfumet
- 1 ui
- 1 1⁄10 l water
- 200 ml droge witte wijn
- 200 ml vloeibare room
- 4 kerstomaten voor de decoratie
- 30 g preischeuten
- 80 ml olijfolie
- boter
- peper en zout
Voorbereiding
- Verwarm de borden 10 minuten voor het opdienen in een oven van 60°C.
- Spoel de spelt onder koud water. Breng het water aan de kook en voeg de visfumet toe. Rasp de helft van de parmezaan. Pel en snipper de uien.
- Bak de uien goudbruin in een pan met 4 cl olijfolie. Voeg de spelt toe en laat op een zacht vuur bakken tot hij doorzichtig is. Voeg scheplepel per scheplepel de bouillon toe. Wacht telkens tot de vloeistof is verdampt voor je de volgende lepel toevoegt. Deze stap neemt een dertigtal minuten in beslag. Voeg op het einde de room en de geraspte parmezaan toe. Hou de romige risotto warm.
- Dep de sint-jakobsnoten goed droog. Kruid met peper en zout. Verwarm de rest van de olijfolie in een braadpan op een hoog vuur. Bak de sint-jakobsnoten 1 min. langs één kant zonder te roeren, zet het vuur lager en draai de noten één voor één om. Voeg een stevige klont boter toe en laat nog één minuut bakken. Oversaus de sint-jakobsnoten voortdurend met gesmolten boter.
- Doe een kleine hoeveelheid romige risotto op elk voorverwarmd bord en leg er 6 sint-jakobsnoten op. Werk af met de preischeuten en de kerstomaten. Bestrooi met parmezaanschilfers en dien warm op.
Smakelijk!