recette Gebraad van Iberico-varken gegaard op lage temperatuur, in een korst van honing en mosterd

Gebraad van Iberico-varken gegaard op lage temperatuur, in een korst van honing en mosterd

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 195 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g Iberico-varkensgebraad
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd op oude wijze
  • 1 teentje look
  • 2 sjalotten
  • 100 ml groentebouillon
  • olijfolie
  • espelettepeper
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 75°C.
  • Bak in een gietijzeren stoofpot het vlees langs alle zijden aan in een beetje olie. Kruid met peper en zout en zet weg.
  • Hak ondertussen de look en de espelettepeper fijn en snij de sjalotten in schijfjes. Meng de honing, de mosterd, de look en de espelettepeper. Kruid met peper en zout en smeer het gebraad in met het mengsel.
  • Leg het gebraad in de stoofpot op de schijfjes sjalot.
  • Voeg de bouillon toe en plaats ongeveer 3 uur afgedekt in de oven. Draai af en toe om en zorg ervoor dat er altijd vloeistof in de pot is.
  • Neem uit de oven en dien onmiddellijk op met een mengeling van wortelgroenten.

Smakelijk!

Adobe Stock 100964177 min

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek