recette Gebraad van Iberico-varken gegaard op lage temperatuur, in een korst van honing en mosterd

Gebraad van Iberico-varken gegaard op lage temperatuur, in een korst van honing en mosterd

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 195 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g Iberico-varkensgebraad
  • 3 el honing
  • 2 el graanmosterd
  • 1 teentje look
  • 2 sjalotten
  • 100 ml groentebouillon
  • olijfolie
  • espelettepeper
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 75°C.
  • Bak in een gietijzeren stoofpot het vlees langs alle zijden aan in een beetje olie. Kruid met peper en zout en zet weg.
  • Hak ondertussen de look en de espelettepeper fijn en snij de sjalotten in schijfjes. Meng de honing, de mosterd, de look en de espelettepeper. Kruid met peper en zout en smeer het gebraad in met het mengsel.
  • Leg het gebraad in de stoofpot op de schijfjes sjalot.
  • Voeg de bouillon toe en plaats ongeveer 3 uur afgedekt in de oven. Draai af en toe om en zorg ervoor dat er altijd vloeistof in de pot is.
  • Neem uit de oven en dien onmiddellijk op met een mengeling van wortelgroenten.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek