
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 g Iberico-varkensgebraad
- 3 el honing
- 2 el graanmosterd
- 1 teentje look
- 2 sjalotten
- 100 ml groentebouillon
- olijfolie
- espelettepeper
- peper en zout
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 75°C.
- Bak in een gietijzeren stoofpot het vlees langs alle zijden aan in een beetje olie. Kruid met peper en zout en zet weg.
- Hak ondertussen de look en de espelettepeper fijn en snij de sjalotten in schijfjes. Meng de honing, de mosterd, de look en de espelettepeper. Kruid met peper en zout en smeer het gebraad in met het mengsel.
- Leg het gebraad in de stoofpot op de schijfjes sjalot.
- Voeg de bouillon toe en plaats ongeveer 3 uur afgedekt in de oven. Draai af en toe om en zorg ervoor dat er altijd vloeistof in de pot is.
- Neem uit de oven en dien onmiddellijk op met een mengeling van wortelgroenten.
Smakelijk!