recette Gebraden kipfilets met honing en clementines

Gebraden kipfilets met honing en clementines

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 65 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 900 g kipfilets
  • 8 onbehandelde clementines
  • 1/2 citroen
  • 1 grote ui
  • 1.5 el honing
  • 3 teentjes look
  • olijfolie
  • peper van de molen en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Verwijder de zeste van 4 clementines en pers het sap.
  • Meng in een grote kom het clementinesap, de zeste, het sap van de halve citroen, de honing, de gesnipperde ui en de in schijfjes gesneden teentjes look. Kruid met peper en zout. Zet weg.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilets langs alle zijden aan. Leg de kipfilets in een ovenschaal op een bodempje water (± 15 cl). Bevochtig met de clementinesaus en meng om de stukken vlees goed te omhullen. Snij de overblijvende clementines in schijfjes en leg ze op de kip. Plaats 10 minuten in de oven. Verlaag daarna de temperatuur tot 100°, dek af met bakpapier en laat nog een dertigtal minuten stomen.
  • Serveer de kipfilets met schijfjes clementine en basmatirijst genappeerd met saus.
  • Je kan de rijst ook vervangen door aardappelkroketten.

Smakelijk!

Orange sanguinelli

Sanguinelli sinaasappel

Seizoensproducten

Deze verrassende dieprode sinaasappelen zijn gewoon heerlijk!

Sanguinelli, een halflate variëteit van bloedsinaasappel, is verkrijgbaar tussen januari en maart. Ze is klein en ovaalvormig, maar valt vooral op door de intense rode kleur van de schil en het vruchtvlees. Ze is zeer sappig en lichtjes zuur. Lekker om te persen, maar ook in patisserie of in een hartig-zoet slaatje.
Deze sinaasappel is perfect om de winter af te sluiten met een mooie vitaminekuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek