recette Gebraden maïskip met citroen en look

Gebraden maïskip met citroen en look

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 75 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 maïskip van 1,5 kg
  • 50 g boter
  • 4 teentjes look
  • 1 citroen
  • 3 takjes verse tijm
  • ½ kl zout
  • ½ kl peper
  • keukentouw

Voorbereiding

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
  • Pel en snipper de look.
  • Smelt in een steelpan de boter met de look op een zacht vuur.
  • Wrijf de kip goed droog met een schone doek of keukenrol. Leg in een ovenschaal. Snij de citroen in 2 en steek ze samen met de takjes tijm in de kip. Knoop de kip dicht met keukentouw. Strijk ze in met de helft van het boter-lookmengsel. Kruid met peper en zout en doe hetzelfde met de andere zijde van de kip.
  • Plaats 1 uur in de oven en oversaus om de 15 minuten. Draai de kip na 30 minuten om en oversaus ze. Draai opnieuw om na 15 minuten en oversaus. Laat de gebraden kip 10 minuten rusten, verwijder het touw en snij in stukken.
  • Serveer met een mooi seizoensslaatje en ovengebakken krielaardappelen.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek