recette Gebraden varkenshaasje met ahornsiroop en rozemarijn

Gebraden varkenshaasje met ahornsiroop en rozemarijn

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 130 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g varkenshaasje
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el sojasaus
  • 2 el mosterd van Dijon op oude wijze
  • 1 el citroensap
  • 2 kl verse rozemarijn, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • thermometer
  • aluminiumfolie

Voorbereiding

  • Meng in een kom (met deksel) de ahornsiroop, de sojasaus, de mosterd, het citroensap en de rozemarijn. Voeg het varkenshaasje toe, sluit het deksel en plaats minstens een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Neem het varkenshaasje uit de marinade.
  • Verwarm de olijfolie in een gietijzeren stoofpot op een matig tot hoog vuur en schroei het vlees langs alle zijden aan. Plaats de stoofpot 25 tot 30 minuten in de oven, tot de thermometer die je in het dikste gedeelte van het vlees hebt gestoken 68°C aangeeft.
  • Neem de pot uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Laat vóór het versnijden 10 minuten rusten.
  • Breng terwijl het vlees bakt de marinade aan de kook in een pannetje. Zet het vuur lager en laat lichtjes indikken.
  • Snij het varkensvlees diagonaal in plakjes van 1 cm dik. Nappeer de saus over het vlees en serveer met pastinaakpuree.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek