
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 g varkenshaasje
- 2 el ahornsiroop
- 2 el sojasaus
- 2 el mosterd van Dijon op oude wijze
- 1 el citroensap
- 2 kl verse rozemarijn, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- thermometer
- aluminiumfolie
Voorbereiding
- Meng in een kom (met deksel) de ahornsiroop, de sojasaus, de mosterd, het citroensap en de rozemarijn. Voeg het varkenshaasje toe, sluit het deksel en plaats minstens een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Neem het varkenshaasje uit de marinade.
- Verwarm de olijfolie in een gietijzeren stoofpot op een matig tot hoog vuur en schroei het vlees langs alle zijden aan. Plaats de stoofpot 25 tot 30 minuten in de oven, tot de thermometer die je in het dikste gedeelte van het vlees hebt gestoken 68°C aangeeft.
- Neem de pot uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Laat vóór het versnijden 10 minuten rusten.
- Breng terwijl het vlees bakt de marinade aan de kook in een pannetje. Zet het vuur lager en laat lichtjes indikken.
- Snij het varkensvlees diagonaal in plakjes van 1 cm dik. Nappeer de saus over het vlees en serveer met pastinaakpuree.
Smakelijk!