recette Gegarneerde zuurkool

Gegarneerde zuurkool

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 100 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 kg gekookte zuurkool
  • 1 gekookt hammetje
  • 5 Frankfurter worsten
  • 2 sneden gekookte varkensrib met been
  • 2 sneden spek
  • 1 ui doorprikt met kruidnagels
  • 10 jeneverbessen (facultatief)
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 ml droge witte wijn
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Smelt een beetje boter in een grote kookpot. Doe daarin het in stukjes gesneden spek, een deel van de zuurkool, het hammetje, een deel van de worsten, de jeneverbessen, de laurier en de ui. Kruid met peper.
  • Voeg de rest van de zuurkool, de worsten en de sneden varkensrib toe. Eindig met de witte wijn. Kruid met peper en laat zachtjes 1 uur koken onder deksel.
  • Maak ondertussen aardappelpuree.
  • Serveer met een glas witte wijn.
  • Tip: de zuurkool wordt nog lekkerder als je hem de dag voordien klaarmaakt. Warm hem 30 minuten zachtjes op onder deksel.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek