recette Gegratineerd varkensgebraad met pancetta en Chaussée aux moines

Gegratineerd varkensgebraad met pancetta en Chaussée aux moines

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 105 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g varkensgebraad
  • 2 uien
  • 4 kleine wortelen
  • 2 pastinaken
  • 1 raapje
  • olijfolie
  • 10 sneetjes pancetta
  • 10 sneetjes Chaussée aux Moines
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Schil de uien en de wortelen en snij ze in schijfjes
  • Was de pastinaken en het raapje en snij ze in blokjes.
  • Doe de groenten in een ovenschotel. Voeg een scheutje olijfolie en een takje tijm toe. Kruid met peper en een heel klein beetje zout (let op, de pancetta en de kaas zijn al zout).
  • Snij het gebraad in de vorm van een kam, zodat u tussen elk schijfje gebraad een sneetje pancetta en een sneetje kaas kan steken. Kruid met peper.
  • Bind het gebraad indien nodig op, leg het op het bedje van groenten en bevochtig met een glaasje water.
  • Plaats 15 min. in de oven, verlaag de oventemperatuur naar 180°C en laat nog 1 uur bakken.
  • Laat het vlees 5 min. rusten in de uitgeschakelde oven voor u het versnijdt.

Smakelijk!

Chasselas de Moissac

Druiven Chasselas de Moissac

Seizoensproducten

De “handgemaakte” tafeldruif

De trossen worden één voor één geplukt, zodat ze de kans krijgen om de goudgele kleur te ontwikkelen die typisch is voor de Chasselas de Moissac BOB. De vroege vruchtvorming zorgt voor kleine ronde druiven met een lichtgroene tot goudgele kleur. Aan de zonnekant zitten rossige vlekken die wijzen op een mooie rijpheid.

De druiven hebben sappig, mals vruchtvlees en een fijne schil, en zijn rijk aan oligo-elementen, vitaminen en antioxidanten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek