recette Gegratineerd varkensgebraad met pancetta en Chaussée aux moines

Gegratineerd varkensgebraad met pancetta en Chaussée aux moines

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 105 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g varkensgebraad
  • 2 uien
  • 4 kleine wortelen
  • 2 pastinaken
  • 1 raapje
  • olijfolie
  • 10 sneetjes pancetta
  • 10 sneetjes Chaussée aux Moines
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Schil de uien en de wortelen en snij ze in schijfjes
  • Was de pastinaken en het raapje en snij ze in blokjes.
  • Doe de groenten in een ovenschotel. Voeg een scheutje olijfolie en een takje tijm toe. Kruid met peper en een heel klein beetje zout (let op, de pancetta en de kaas zijn al zout).
  • Snij het gebraad in de vorm van een kam, zodat je tussen elk schijfje gebraad een sneetje pancetta en een sneetje kaas kan steken. Kruid met peper.
  • Bind het gebraad indien nodig op, leg het op het bedje van groenten en bevochtig met een glaasje water.
  • Plaats 15 min. in de oven, verlaag de oventemperatuur naar 180°C en laat nog 1 uur bakken.
  • Laat het vlees 5 min. rusten in de uitgeschakelde oven voor je het versnijdt.

Smakelijk!

Tomates anciennes

Oude tomaten

Seizoensproducten

Fantasie op je bord!

Oude tomaten hebben originele vormen en kleuren – plat, hartvormig, spits, peervormig, zwart, roze, oranje, geel, groen gestreept, … Ze zijn vlezig en robuust en zitten boordevol vitaminen en antioxidanten. Je kan ze gebruiken in coulis, conserven, taart of rauw in een slaatje. Een topper voor een zomerse maaltijd!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek