recette Gegrilde spiering

Gegrilde spiering

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 spieringen
  • 2 el ciderazijn
  • 60 ml olijfolie
  • 1 el mosterd van Dijon
  • 2 kl suiker

Voorbereiding

  • Klop in een kommetje de azijn, de olijfolie, de mosterd en de suiker. Doe 2 eetlepels van deze vinaigrette in een slakom. Zet de rest weg.
  • Doe de spieringen in de slakom en omhul ze goed met de vinaigrette.
  • Bak het uitgelekte vlees op een ingeolied en voorverwarmd barbecuerooster of op een grillpan, tot beide zijden mooi goudbruin zijn. Strijk af en toe in met de rest van de vinaigrette.
  • Serveer met geplette aardappelen met kruiden en mesclun of veldsla.

Smakelijk!

Cabillaud skrei

Skrei, koning onder de kabeljauw...

Product van de week

Zet dit heerlijke stukje vis op tafel en laat je smaakpapillen op reis vertrekken.

Van januari tot maart, in de paartijd, begint de Noorse kabeljauw aan de reis naar zijn liefdesnestjes: de fjorden voorbij de poolcirkel. Hij krijgt dan de naam “skrei”. Zijn vel krijgt een paarlemoerkleur, zijn vlees is steviger en malser, zijn smaak is ongeëvenaard fijn. Gelukkig is de vangst tijdens deze periode strikt gereglementeerd en onderworpen aan strenge quota.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek