recette Gehakt parmentier met witloof

Gehakt parmentier met witloof

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg gehakt
  • 500 g witloof
  • 500 g aardappelen
  • 150 g geraspte kaas
  • 2 sjalotten
  • 2 knoflook

Voorbereiding

  • De aardappelen schillen, koken en puree maken.
  • Snipper fijn de look en de sjalottenen met wat boter het gehakt samen met de sjalot en look bakken.
  • Bak het witloof in een pan met een klontje boter en een eetlepel suiker.
  • Ovenschotel inboteren en een laagje gehakt en dan een laagje witloof plaatsen.
  • Eindig met puree en geraspte kaas bovenop om daarna in de oven te schuiven op 180 graden en laat er een mooi bruine korst op komen.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek