recette Gehakt Parmentier met wortelen

Gehakt Parmentier met wortelen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 70 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 800 g aardappelen
  • 1,2 kg wortelen
  • 450 g boerengehakt
  • 75 ml room
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • paneermeel
  • boter
  • nootmuskaat
  • peterselie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de aardappelen en de wortelen 30 minuten in water. Mix de helft en doe de andere helft in de pureepers. Meng en voeg een flinke klont boter, room en een snuifje nootmuskaat toe.
  • Terwijl de groenten koken, stoof je de ui aan in een braadpan. Voeg het vlees toe en kruid met peper en zout. Bak op een matig vuur en meng regelmatig. Verwijder het kookvocht en voeg de look en de peterselie toe. Laat nog 5 minuten koken op een zacht vuur.
  • Doe het vlees in een beboterde schaal en bedek met puree. Bestrooi met geraspte kaas, paneermeel en leg er enkele klontjes boter op. Plaats 25 minuten in de oven, tot er zich een korst begint te vormen. Dien warm op.

Smakelijk!

CARBONNADES DE BOEUF

Rundskarbonaden

Product van de week

Rundskarbonaden zijn stukken vlees die op hun best zijn als ze lang op het vuur staan, net als halslap, lage rib of vanglap. Ze worden lekker mals door te sudderen in een saus op basis van bier, wijn of bouillon.
Ontdek deze week ons zalig recept van boeuf Bourguignon.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek