recette Gekruide brownies met amandelen

Gekruide brownies met amandelen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 eieren
  • 250 g pure chocolade
  • 120 g boter
  • 120 g suiker
  • 60 g bloem
  • 80 g geplette amandelen
  • 1 koffielepel 4 kruiden
  • 1 snuifje espelettepeper

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 180°
  • Breek de chocolade in een pan, voeg 3 el water toe en smelt in de bain-marie. Voeg de boter in stukjes toe, roer om te doen smelten en voeg de suiker toe.
  • Doe er de hele eieren één voor één onder en roer goed na elk ei. Voeg de bloem, de kruiden en de amandelen toe.
  • Stort in een rechthoekige vorm met een vel bakpapier en plaats 15 minuten in de oven. Laat nog 5 minuten rusten in de warme oven.
  • Laat afkoelen en snij in plakjes, rechtstreeks in de vorm. Serveer met een bolletje vanille-ijs of een crème anglaise.

Smakelijk!

Asperges vertes

Groene asperges

Seizoensproducten

Warm, lauw of koud: een lentedelicatesse!

Groene asperges hebben een uitgesproken smaak. Ze worden pas geoogst wanneer ze de boven de grond uitsteken, wat meteen hun kleur verklaart. Zoals de andere soorten zijn ze rijk aan vitaminen, magnesium en kalium. Je kan er op vele manieren mee aan de slag: in pesto, gestoomd met een vinaigrette, in risotto, in slaatjes, als voorgerecht of als bijgerecht bij vis of vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek