recette Gekruide en gelakte eendenborst

Gekruide en gelakte eendenborst

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 2 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 eendenborst
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • ¼ koffielepel 4 kruiden
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1 snuifje gemberpoeder
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 koffielepel sojasaus
  • ¼ koffielepel maïzena
  • 100 ml water
  • 1 sjalot
  • een beetje bieslook
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Haal de eendenborst 30 minuten voor het bakken uit de koelkast en snij het vel kruiselings in.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng de honing, de kruiden, de sesamolie, de sojasaus en de maïzena tot een pasta.
  • Kruid de eendenborst aan beide zijden met zout. Leg met het vel naar boven in een ovenschaal en smeer in met de kruidenpasta.
  • Pel de sjalot, snij in kwartjes en voeg samen met het water en de bieslook toe aan de ovenschaal.
  • Plaats ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Laat de eendenborst een tiental minuten rusten en snij in dikke plakken.
  • Serveer met een sausje en knolselderpuree.

Smakelijk!

Asperges vertes

Groene asperges

Seizoensproducten

Warm, lauw of koud: een lentedelicatesse!

Groene asperges hebben een uitgesproken smaak. Ze worden pas geoogst wanneer ze de boven de grond uitsteken, wat meteen hun kleur verklaart. Zoals de andere soorten zijn ze rijk aan vitaminen, magnesium en kalium. Je kan er op vele manieren mee aan de slag: in pesto, gestoomd met een vinaigrette, in risotto, in slaatjes, als voorgerecht of als bijgerecht bij vis of vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek