
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 1 eendenborst
- 1 el vloeibare honing
- ¼ kl 4 kruiden
- 1 snuifje cayennepeper
- 1 snuifje gemberpoeder
- 1 el sesamolie
- 3 kl sojasaus
- ¼ kl maïzena
- 100 ml water
- 1 sjalot
- een beetje bieslook
- peper en zout
Voorbereiding
- Haal de eendenborst 30 minuten voor het bakken uit de koelkast en snij het vel kruiselings in.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Meng de honing, de kruiden, de sesamolie, de sojasaus en de maïzena tot een pasta.
- Kruid de eendenborst aan beide zijden met zout. Leg met het vel naar boven in een ovenschaal en smeer in met de kruidenpasta.
- Pel de sjalot, snij in kwartjes en voeg samen met het water en de bieslook toe aan de ovenschaal.
- Plaats ongeveer 20 minuten in de oven.
- Laat de eendenborst een tiental minuten rusten en snij in dikke plakken.
- Serveer met een sausje en knolselderpuree.
Smakelijk!