recette Gekruide en gelakte eendenborst

Gekruide en gelakte eendenborst

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 2 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 eendenborst
  • 1 el vloeibare honing
  • ¼ kl 4 kruiden
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1 snuifje gemberpoeder
  • 1 el sesamolie
  • 3 kl sojasaus
  • ¼ kl maïzena
  • 100 ml water
  • 1 sjalot
  • een beetje bieslook
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Haal de eendenborst 30 minuten voor het bakken uit de koelkast en snij het vel kruiselings in.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng de honing, de kruiden, de sesamolie, de sojasaus en de maïzena tot een pasta.
  • Kruid de eendenborst aan beide zijden met zout. Leg met het vel naar boven in een ovenschaal en smeer in met de kruidenpasta.
  • Pel de sjalot, snij in kwartjes en voeg samen met het water en de bieslook toe aan de ovenschaal.
  • Plaats ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Laat de eendenborst een tiental minuten rusten en snij in dikke plakken.
  • Serveer met een sausje en knolselderpuree.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek