
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 1 lamsbout van 2 kg
- 10 teentjes look
- 4 takjes rozemarijn
- 8 el honing
- 4 el sterke mosterd
- 120 ml droge witte wijn
- 4 el olijfolie
- peper van de molen en zout
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Plet de teentjes look in een kom en meng met de olijfolie en de fijngehakte rozemarijn. Masseer heel de lamsbout goed in met het mengsel. Kruid met peper en zout. Giet 50 cl in een ovenschaal, leg er de lamsbout in en plaats op een rooster.
- Plaats 15 minuten in de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C.
- Giet de witte wijn in de schaal en laat 1u15 verder bakken op 180°C. (Reken per pond vlees ongeveer 10 tot 15 minuten voor rosé, 15 tot 20 minuten voor à point en 20 tot 25 minuten voor bien cuit.)
- Meng in een kom de honing en de mosterd. Smeer er 10 minuten voor het einde van de baktijd de lamsbout mee in. Neem de lamsbout uit de oven en laat 10 minuten rusten op aluminiumfolie. Draai na 5 minuten om.
- Voeg ondertussen 15 cl heet water toe aan de schaal en maak de braadresten los. Giet alles door een zeef in een steelpan en laat 5 minuten inkoken op een zacht vuur. Werk de kruiding bij indien nodig.
- Serveer met een pannetje seizoensgroenten en gebakken aardappelen.
Smakelijk!