recette Gemarineerde tonijn gegrild op de barbecue met een avocadoslaatje

Gemarineerde tonijn gegrild op de barbecue met een avocadoslaatje

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 2 personen
  • Voorbereiding 206 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 sneden tonijn
  • 6 el olijfolie
  • Het sap van een citroen
  • 1 el peperbollen
  • ½ kl saffraan
  • ¼ kl komijn
  • 2 avocado’s
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui
  • Het sap van 1/2 citroen
  • 2 el olijfolie
  • Enkele basilicumblaadjes
  • Peper en zout

Voorbereiding

  • Doe de olijfolie, het citroensap, de peper, de saffraan en de komijn in een slakom. Kruid met zout en meng. Leg de sneden tonijn in een schotel en overgiet met de marinade. Dek af met vershoudfolie en plaats 3 uur in de diepvries. Draai de tonijn twee- of driemaal om, zodat hij goed omhuld wordt door de marinade.
  • Meng in een slakom het sap van de halve citroen met de olie. Kruid met peper en zout. Voeg de gesnipperde ui, de gewassen en in blokjes gesneden tomaten en komkommer, en het in stukjes gesneden vruchtvlees van de avocado toe. Bestrooi met basilicum en meng. Dien koel op.
  • Neem de gemarineerde tonijn ongeveer 10 minuten voor het bakken uit de diepvries. Rooster 3 minuten op de barbecue. Draai om en bak nogmaals 3 minuten. Serveer onmiddellijk.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek