recette Gemarineerde tonijn gegrild op de barbecue met een avocadoslaatje

Gemarineerde tonijn gegrild op de barbecue met een avocadoslaatje

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 2 personen
  • Voorbereiding 206 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 sneden tonijn
  • 88 710 ml olijfolie
  • Het sap van een citroen
  • 14 810 ml peperbollen
  • 2 ½ ml saffraan
  • 1 210 ml komijn
  • 2 avocado’s
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui
  • Het sap van 1/2 citroen
  • 29 610 ml olijfolie
  • Enkele basilicumblaadjes
  • Peper en zout

Voorbereiding

  • Doe de olijfolie, het citroensap, de peper, de saffraan en de komijn in een slakom. Kruid met zout en meng. Leg de sneden tonijn in een schotel en overgiet met de marinade. Dek af met vershoudfolie en plaats 3 uur in de diepvries. Draai de tonijn twee- of driemaal om, zodat hij goed omhuld wordt door de marinade.
  • Meng in een slakom het sap van de halve citroen met de olie. Kruid met peper en zout. Voeg de gesnipperde ui, de gewassen en in blokjes gesneden tomaten en komkommer, en het in stukjes gesneden vruchtvlees van de avocado toe. Bestrooi met basilicum en meng. Dien koel op.
  • Neem de gemarineerde tonijn ongeveer 10 minuten voor het bakken uit de diepvries. Rooster 3 minuten op de barbecue. Draai om en bak nogmaals 3 minuten. Serveer onmiddellijk.

Smakelijk!

Pomme de terre

Primeuraardappelen

Seizoensproducten

Vers geoogst en boordevol smaak!

“Primeurs” zijn de eerste aardappelen van het jaar. Ze worden geoogst vanaf april-mei, vóór ze helemaal rijp zijn. Daarna worden ze onmiddellijk op de markt gebracht, zodat ze uitzonderlijk vers zijn. Ze hebben een fijne schil met een lichte kleur, mals vruchtvlees en een subtiele smaak. Ze passen perfect bij lente- en zomergerechten, van april tot in volle zomer.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek