
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 2 sneden tonijn
- 6 el olijfolie
- Het sap van een citroen
- 1 el peperbollen
- ½ kl saffraan
- ¼ kl komijn
- 2 avocado’s
- 2 tomaten
- ½ komkommer
- 1 rode ui
- Het sap van 1/2 citroen
- 2 el olijfolie
- Enkele basilicumblaadjes
- Peper en zout
Voorbereiding
- Doe de olijfolie, het citroensap, de peper, de saffraan en de komijn in een slakom. Kruid met zout en meng. Leg de sneden tonijn in een schotel en overgiet met de marinade. Dek af met vershoudfolie en plaats 3 uur in de diepvries. Draai de tonijn twee- of driemaal om, zodat hij goed omhuld wordt door de marinade.
- Meng in een slakom het sap van de halve citroen met de olie. Kruid met peper en zout. Voeg de gesnipperde ui, de gewassen en in blokjes gesneden tomaten en komkommer, en het in stukjes gesneden vruchtvlees van de avocado toe. Bestrooi met basilicum en meng. Dien koel op.
- Neem de gemarineerde tonijn ongeveer 10 minuten voor het bakken uit de diepvries. Rooster 3 minuten op de barbecue. Draai om en bak nogmaals 3 minuten. Serveer onmiddellijk.
Smakelijk!