
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 g kabeljauw (of heilbot, schelvis, ...)
- olijfolie
- peper en zout
- hazelnootboter en kruiden
- 80 g hazelnoten
- 2 takjes bieslook
- 2 takjes platte peterselie
- 50 g boter op kamertemperatuur
- Bijgerechten
- 16 krielaardappelen
- 200 g rucola
- 1 citroen
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Ontblader de platte peterselie en snij de uiteinden van de bieslook af. Mix de hazelnoten met de verse kruiden. Voeg de malse boter toe, meng goed met de hand en strijk een laagje van 5 mm uit op een vel bakpapier. Plaats in de diepvries.
- Kook de aardappelen gaar.
- Dep ondertussen de kabeljauwmoten droog met absorberend papier en leg ze op bakpapier in een ovenschaal. Smeer in met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats een tiental minuten in de oven.
- Dep ondertussen de kabeljauwmoten droog met absorberend papier en leg ze op bakpapier in een ovenschaal. Smeer in met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats een tiental minuten in de oven.
- Serveer met de aardappelen en de rucola. Voeg op het laatste moment nog een scheutje citroen toe.
- Goed om weten: heb je hazelnootboter over? Je kan ze 3 maanden bewaren in de diepvries.
Smakelijk!