recette Gepocheerde kabeljauw met tomaat

Gepocheerde kabeljauw met tomaat

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g kabeljauwhaasje, in 4 stukken
  • 400 g tomaten
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 3 teentjes look (2 geplet + 1 groot teentje in twee gesneden)
  • 140 g tomatenpuree
  • 125 ml rode wijn
  • enkele takjes platte peterselie
  • 50 g olijven (mengeling van groene en zwarte)
  • tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Snij de paprika in blokjes. Verwijder de schil en de pitjes van de tomaten en snij in stukken. Snipper de sjalot en stoof ze samen met de paprikablokjes aan in olijfolie. Voeg de fijngehakte look toe en sauteer 1 minuut. Voeg de tomatenpuree, de wijn, een scheutje water, de tomaten, de tijm en de olijven toe. Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Doe de kabeljauwfilets in de saus en laat 5 minuten pocheren. Kruid met peper en zout.
  • Bestrooi net voor het opdienen met peterselie en besprenkel met enkele druppels olijfolie.
  • Serveer met pasta of brood.

Smakelijk!

Blanquette viande

Kalfsblanquette

Seizoensproducten

Kalfsblanquette is rijk aan textuur en smaak. Je maakt het met minstens twee soorten vlees: vrij vet (schouder of nek) en dooraderd (lap, vangvlees, borst).

Tip: heb je beenderen, doe die dan zeker bij de bouillon. Ze zijn rijk aan collageen en geven je bouillon smaak en textuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek