
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 kreeften
- 1 blokje visbouillon
- 1 limoen
- 1 teentje look
- 1 el olijfolie
- 1 el koolzaadolie
- 1 el hazelnootolie
- ½ bos bieslook
- 1 rode ui
- 1 rode chilipeper
- 5 takjes verse koriander
Voorbereiding
- Breng een grote pot water aan de kook en doe er het bouillonblokje in. Leg de kreeften 5 minuten in het ziedende water.
- Laat ze goed uitlekken en snij door in de lengterichting. Leg ze vervolgens met het vlees naar boven in een ovenschaal. Hou ze op hun plaats met aluminiumfolie.
- Verwarm de ovengrill voor op de maximumtemperatuur.
- Pel en snipper de look en de ui. Was en droog de bieslook en de koriander en hak fijn. Snij de chilipeper overlangs open, verwijder de zaadjes en hak fijn. Pers de limoen. Meng in een kom de koolzaad- en hazelnootolie, het limoensap, de look, de chilipeper en de kruiden.
- Strijk met een borsteltje een beetje olijfolie over het kreeftenvlees en plaats 10 minuten onder de grill.
- Dien meteen op, met de saus apart of genappeerd over de kreeften.
Smakelijk!