recette Gevulde artisjokken

Gevulde artisjokken

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 140 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 artisjokken
  • 50 g margarine
  • 100 g gerookte spekjes
  • 1 1 grote ui• 2 t• 1
  • 2 trostomaten
  • 1 glas droge witte wijn
  • wittewijnazijn
  • grof zout
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Was de artisjokken in water met een scheutje azijn en laat ze uitlekken. Dompel ze in een pan met kokend water met wat grof zout, dek de pan af en laat ze 40 à 45 minuten koken. Laat ze na het koken uitlekken.
  • Snijd de blaadjes van de artisjokken (je kan ze de dag nadien koud eten met wat vinaigrette), snijd de artisjokken in de lengte doormidden en hol ze uit door de paarse blaadjes en het hooi te verwijderen.
  • Verhit 30 g margarine in een grote pan en fruit de artisjokken erin met een weinig zout en veel peper. Zet het vuur af.
  • Was de tomaten en snijd ze in stukjes, hak de ui fijn.
  • Verhit wat margarine in een pan en bak de spekjes samen met de ui. Voeg vervolgens de tomaten toe en breng op smaak met veel peper. Laat alles gedurende 35 minuten sudderen.
  • Doe de vulling in de halve artisjokken, leg ze opnieuw in de pan, overgiet met 1 glas droge witte wijn, dek de pan af en laat ze gedurende 15 minuten verder garen op een laag vuurtje.

Smakelijk!

Tomates anciennes

Oude tomaten

Seizoensproducten

Fantasie op je bord!

Oude tomaten hebben originele vormen en kleuren – plat, hartvormig, spits, peervormig, zwart, roze, oranje, geel, groen gestreept, … Ze zijn vlezig en robuust en zitten boordevol vitaminen en antioxidanten. Je kan ze gebruiken in coulis, conserven, taart of rauw in een slaatje. Een topper voor een zomerse maaltijd!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek