recette Gevulde bladerdeegjes

Gevulde bladerdeegjes

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 2 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema APERITIEVEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 rollen bladerdeeg (voor +/- 12 hapjes)
  • maanzaad
  • sesamzaad
  • een beetje melk
  • geitenkaasstronkje
  • blokjes boerenham
  • honing
  • ricotta
  • blokjes zalm
  • dille
  • verse geitenkaas
  • uienkonfijt
  • vijgen

Voorbereiding

  • Meng de ingrediënten van elke bereiding (bv. stukjes geitenkaasstronk met hamblokjes gemengd met wat honing).
  • Leg een beetje van de gekozen bereiding op het uitgerolde deeg en dek af met het andere bladerdeeg
  • Snij uit met een stervormige steekvorm. Maak de randen goed dicht, bevochtig met wat melk om het bladerdeeg mooi goudbruin te laten worden en bestrooi met zaadjes
  • Doe de hapjes in een ovenschaal zonder vetstof en plaats 15 minuten in een oven van 150°. Hou het bakken in de gaten. Dien lauw op.

Smakelijk!

Asperges vertes

Groene asperges

Seizoensproducten

Warm, lauw of koud: een lentedelicatesse!

Groene asperges hebben een uitgesproken smaak. Ze worden pas geoogst wanneer ze boven de grond uitsteken, wat meteen hun kleur verklaart. Zoals de andere soorten zijn ze rijk aan vitaminen, magnesium en kalium. Je kan er op vele manieren mee aan de slag: in pesto, gestoomd met een vinaigrette, in risotto, in slaatjes, als voorgerecht of als bijgerecht bij vis of vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek