recette Gevulde bladerdeegjes

Gevulde bladerdeegjes

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 2 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema APERITIEVEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 rollen bladerdeeg (voor +/- 12 hapjes)
  • maanzaad
  • sesamzaad
  • een beetje melk
  • geitenkaasstronkje
  • blokjes boerenham
  • honing
  • ricotta
  • blokjes zalm
  • dille
  • verse geitenkaas
  • uienkonfijt
  • vijgen

Voorbereiding

  • Meng de ingrediënten van elke bereiding (bv. stukjes geitenkaasstronk met hamblokjes gemengd met wat honing).
  • Leg een beetje van de gekozen bereiding op het uitgerolde deeg en dek af met het andere bladerdeeg
  • Snij uit met een stervormige steekvorm. Maak de randen goed dicht, bevochtig met wat melk om het bladerdeeg mooi goudbruin te laten worden en bestrooi met zaadjes
  • Doe de hapjes in een ovenschaal zonder vetstof en plaats 15 minuten in een oven van 150°. Hou het bakken in de gaten. Dien lauw op.

Smakelijk!

Adobe Stock 100964177 min

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek