icon-news
News /
Ontvang 5€ dankzij de My Match app*
Ontdekken
recette Gevulde butternuts met wortelen

Gevulde butternuts met wortelen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 75 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g varkens-/kalfsgehakt
  • 1 butternutpompoen
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 4 wortelen
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 1 halve bos peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el pompoenpitten
  • peper van de molen en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij het hoedje van de pompoen en snij ze vervolgens in twee in de lengterichting. Verwijder de pitjes en het vruchtvlees, maar laat een ruime centimeter over aan de zijkanten. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.
  • Snipper de uien en de look. Snijd de wortelen in dunne reepjes.
  • Meng in een slakom het gehakt met de fijngesneden peterselie, de uien, wortelen, knoflook en de pompoenblokjes. Kruid met peper en zout.
  • Vul de twee stukken pompoen met het mengsel en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Voeg een scheutje olijfolie toe en bestrooi met pompoenpitten en geraspte kaas. Plaats 55 minuten in de oven.
  • Neem uit de oven en serveer onmiddellijk met basmatirijst.

Smakelijk!

Tomates grappe

Tomaten

Product van de week

Geurig, sappig en zeer lokaal!

Rond, stevig, glanzend en vlezig, de trostomaat is van constante kwaliteit. De geur van de stelen is een garantie voor versheid. Fris en vol van smaak, ideaal als toast of in een salade, maar ook heerlijk, geroosterd in de oven, met een beetje knoflook en wat verse kruiden. Kortom, ze doet wonderen in je zomerse gerechten!


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek