
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 g varkens-/kalfsgehakt
- 1 butternutpompoen
- 50 g geraspte parmezaan
- 4 wortelen
- 2 uien
- 1 teentje look
- 1 halve bos peterselie
- 2 el olijfolie
- 1 el pompoenpitten
- peper van de molen en zout
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij het hoedje van de pompoen en snij ze vervolgens in twee in de lengterichting. Verwijder de pitjes en het vruchtvlees, maar laat een ruime centimeter over aan de zijkanten. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.
- Snipper de uien en de look. Snijd de wortelen in dunne reepjes.
- Meng in een slakom het gehakt met de fijngesneden peterselie, de uien, wortelen, knoflook en de pompoenblokjes. Kruid met peper en zout.
- Vul de twee stukken pompoen met het mengsel en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Voeg een scheutje olijfolie toe en bestrooi met pompoenpitten en geraspte kaas. Plaats 55 minuten in de oven.
- Neem uit de oven en serveer onmiddellijk met basmatirijst.
Smakelijk!