recette Gevulde butternuts met wortelen

Gevulde butternuts met wortelen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 75 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g varkens-/kalfsgehakt
  • 1 butternutpompoen
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 4 wortelen
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 1 halve bos peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el pompoenpitten
  • peper van de molen en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij het hoedje van de pompoen en snij ze vervolgens in twee in de lengterichting. Verwijder de pitjes en het vruchtvlees, maar laat een ruime centimeter over aan de zijkanten. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.
  • Snipper de uien en de look. Snijd de wortelen in dunne reepjes.
  • Meng in een slakom het gehakt met de fijngesneden peterselie, de uien, wortelen, knoflook en de pompoenblokjes. Kruid met peper en zout.
  • Vul de twee stukken pompoen met het mengsel en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Voeg een scheutje olijfolie toe en bestrooi met pompoenpitten en geraspte kaas. Plaats 55 minuten in de oven.
  • Neem uit de oven en serveer onmiddellijk met basmatirijst.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek