recette Gevulde forel met kruiden en citroen

Gevulde forel met kruiden en citroen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 1 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 1 personen

  • 4 schoongemaakte forellen
  • 1 bos platte peterselie
  • ½ bos bieslook
  • 6 el olijfolie
  • 2 onbehandelde citroenen
  • 1 kl samba
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Was en droog de peterselie en de bieslook en hak fijn. Dien onmiddellijk op met aardappelen in de schil, met gesmolten boter en bestrooid met verse kruiden.
  • Meng in een kom de kruiden met de gewassen en in kleine stukjes gesneden citroen (hou enkele schijfjes opzij voor de decoratie).
  • Voeg de olijfolie en de sambal toe. Kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar.
  • Vul de forellen met de bereiding, voeg de overgebleven citroenschijfjes toe en plaats in de koelkast tot net voor het bakken.
  • Leg een dertigtal minuten op de barbecue. Draai om in de helft van de baktijd.
  • Dien onmiddellijk op met aardappelen in de schil, met gesmolten boter en bestrooid met verse kruiden.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek