
Ingrediënten
Voor 1 personen
- 4 schoongemaakte forellen
- 1 bos platte peterselie
- ½ bos bieslook
- 6 el olijfolie
- 2 onbehandelde citroenen
- 1 kl samba
- peper en zout
Voorbereiding
- Was en droog de peterselie en de bieslook en hak fijn. Dien onmiddellijk op met aardappelen in de schil, met gesmolten boter en bestrooid met verse kruiden.
- Meng in een kom de kruiden met de gewassen en in kleine stukjes gesneden citroen (hou enkele schijfjes opzij voor de decoratie).
- Voeg de olijfolie en de sambal toe. Kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar.
- Vul de forellen met de bereiding, voeg de overgebleven citroenschijfjes toe en plaats in de koelkast tot net voor het bakken.
- Leg een dertigtal minuten op de barbecue. Draai om in de helft van de baktijd.
- Dien onmiddellijk op met aardappelen in de schil, met gesmolten boter en bestrooid met verse kruiden.
Smakelijk!