
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 grote zoete aardappelen
- 400 g rundergehakt
- 6 gepelde tomaten
- 2 teentjes look
- 2 sjalotten
- 4 takjes peterselie, fijngehakt
- 8 takjes bieslook, fijngehakt
- 4 takjes basilicum, fijngehakt
- 4 lente-uien, fijngehakt
- 2 kl kurkumapoeder
- 2 el olijfolie
- chilipoeder
- geraspte parmezaan
- peper en zout
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de ongeschilde gewassen zoete aardappelen op een bakplaat en plaats 35 minuten in de oven, tot ze mals zijn.
- Bak ondertussen in een braadpan de gesnipperde sjalotten goudbruin in de olie. Voeg het rundergehakt, de look, het chilipoeder (naar smaak) en de kurkuma toe. Wanneer het vlees gebakken is, voeg je de in grove blokjes gesneden tomaten toe. Kruid met peper en zout en laat enkele minuten sudderen.
- Snij de gare zoete aardappelen in twee. Haal ze uit, maar laat een rand van 1 cm dik.
- Voeg het geplette vruchtvlees van de zoete aardappelen toe aan het rundergehakt, samen met de fijngehakte peterselie, bieslook en basilicum. Vul de zoete aardappelen met het mengsel, bestrooi met parmezaan en plaats 10 minuten in de oven.
- Dien meteen op, bestrooid met gesnipperde lente-ui en vergezeld van een gemengd slaatje.
Smakelijk!