
Ingrediënten
Voor 1 personen
- 1 burgerbroodje of pistolet
- 2 sneetjes gerookte zalm
- verse kaas (type Philadelphia)
- ½ tomaat
- rucola
- 1 blaadje sla (type eikenblad)
- peper en zout
- Pesto van dille
- 30 g verse dille
- 70 ml olijfolie
- 1 stevig teentje look
- de zeste van een citroen
Voorbereiding
- Mix alle ingrediënten van de pesto van dille. Plaats in de koelkast.
- Snij de tomaat in kleine blokjes. Snij het burgerbroodje in 2 en verwarm het in de broodrooster.
- Smeer een laagje kaas en daarna een laagje pesto van dille op het onderste gedeelte van het broodje. Leg er enkele blaadjes rucola en daarna de sneetjes zalm op. Leg de tomatenblokjes in het midden van de zalm. Kruid met peper en zout. Werk af met een blaadje sla en plaats het bovenste gedeelte op het broodje.
- Goed om weten: pesto bewaar je in de koelkast. Doe er een klein laagje olijfolie op om hem af te schermen van zuurstof. Meng net voor het opdienen. De pesto blijft een week goed. Je kan hem ook in ijsblokjesvormpjes gieten en invriezen.
Smakelijk!