recette Lamsbout 7 uur gegaard

Lamsbout 7 uur gegaard

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 450 min
  • Thema
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 2000 g lamsbout
  • 200 g wortelen
  • 500 g gepelde tomaten
  • 100 ml cognac
  • 300 ml gevogeltebouillon
  • 250 g spek in sneden
  • 300 g kleine uien
  • 1 kruidentuiltje
  • 500 ml witte wijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 120°C.
  • Snij de wortelen in schijfjes en pel de uien.
  • Verhit de olie in een stoofpot en kleur de lamsbout langs alle zijden aan. Zet weg.
  • Bedek de bodem van de stoofpot met het spek. Leg er de lamsbout op, met daarrond de wortelen, de uien en de tomaten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kruid met peper en zout. Plaats 7 uur in de oven. Hou de garing in de gaten en voeg indien nodig water toe.
  • Haal na het garen uit de stoofpot en laat voor het opdienen een kwartier rusten. Breng ondertussen op smaak.
  • Serveer met natuuraardappelen of kroketten.

Smakelijk!

Raisin red globe

Red globe druiven

Seizoensproducten

Zoet en smaakvol

Deze grote ronde druiven hebben een rozerode kleur met een vleugje paars. Hun vruchtvlees is sappig en zeer zoet. Ze zijn rijk aan oligo-elementen, vitaminen en antioxidanten. Je kan ze 4 tot 5 dagen bewaren in de koelkast. Neem ze er wel een halfuur vóór consumptie uit.
Red Globe druiven zijn lekker uit het vuistje, maar ook in een fruitslaatje, sap, taarten, clafoutis, ijs, confituur, enz. Denk je aan iets hartigers, dan kan je ze serveren bij kaas, vis, gevogelte, varkensvlees, kalfsvlees of wild.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek