recette Lamsbout 7 uur gegaard

Lamsbout 7 uur gegaard

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 450 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 2 kg lamsbout
  • 200 g wortelen
  • 500 g gepelde tomaten
  • 100 ml cognac
  • 300 ml gevogeltebouillon
  • 250 g spek in sneden
  • 300 g kleine uien
  • 1 kruidentuiltje
  • 500 ml witte wijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 120°C.
  • Snij de wortelen in schijfjes en pel de uien.
  • Verhit de olie in een stoofpot en kleur de lamsbout langs alle zijden aan. Zet weg.
  • Bedek de bodem van de stoofpot met het spek. Leg er de lamsbout op, met daarrond de wortelen, de uien en de tomaten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kruid met peper en zout. Plaats 7 uur in de oven. Hou de garing in de gaten en voeg indien nodig water toe.
  • Haal na het garen uit de stoofpot en laat voor het opdienen een kwartier rusten. Breng ondertussen op smaak.
  • Serveer met natuuraardappelen of kroketten.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek