recette Granola van het huis

Granola van het huis

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 12 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema ONTBIJT
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 12 personen

  • 220 g havervlokken
  • 160 g noten (amandelen, walnoten, hazelnoten, …)
  • 60 g pompoenpitten
  • 80 g rozijnen
  • 4 el acaciahoning
  • 2 el neutrale olie
  • 1 snuifje zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Hak de noten grof.
  • Meng in een slakom alle ingrediënten tot een homogene bereiding.
  • Verdeel de granola over een bakplaat met bakpapier of een silicone bakmat.
  • Plaats 20 minuten in de oven. Meng regelmatig.
  • Laat de bereiding afkoelen en bewaar ze in mooie bokalen.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek