
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 zalmfilet van 600 g, ontschubd en zonder graten
- enkele takjes dille
- szechuanpeper
- 200 g grof zout
- 200 g suiker
- mix van zwarte peper, koriander en roze bessen
Voorbereiding
- Spoel de zalm met helder water en ontschub hem.
- Meng in een schaal het grove zout en de suiker. Voeg de kruiden en de grof gehakte dille toe. Leg enkele takjes dille op de vleeskant van de zalm en leg deze kant rechtstreeks op de mengeling van zout en suiker. Zorg ervoor dat ook de zijkanten met de mengeling in contact komen.
- Bedek met huishuidfolie en leg er een plaat (bijvoorbeeld een houten plank) met een gewicht op, zodat de vis goed wordt aangedrukt tijdens het bereiden. Leg de zalm 24 tot 36 uur boven de groentelade van de koelkast.
- Neem de zalm uit de koelkast, verwijder de takjes dille, spoel af met helder water en dep droog met absorberend papier. Kruid met peper, rode bessen en fijngehakte dille.
- Je kan de zalm onmiddellijk consumeren of hem een week laten drogen in een frisse ruimte, beschermd door een doek.
- Snij net voor opdienen in fijne plakjes en serveer met citroen en een sneetje beboterd roggebrood.
Smakelijk!