recette Gravlax zalm

Gravlax zalm

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 1460 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 zalmfilet van 600 g, ontschubd en zonder graten
  • enkele takjes dille
  • szechuanpeper
  • 200 g grof zout
  • 200 g suiker
  • mix van zwarte peper, koriander en roze bessen

Voorbereiding

  • Spoel de zalm met helder water en ontschub hem.
  • Meng in een schaal het grove zout en de suiker. Voeg de kruiden en de grof gehakte dille toe. Leg enkele takjes dille op de vleeskant van de zalm en leg deze kant rechtstreeks op de mengeling van zout en suiker. Zorg ervoor dat ook de zijkanten met de mengeling in contact komen.
  • Bedek met huishuidfolie en leg er een plaat (bijvoorbeeld een houten plank) met een gewicht op, zodat de vis goed wordt aangedrukt tijdens het bereiden. Leg de zalm 24 tot 36 uur boven de groentelade van de koelkast.
  • Neem de zalm uit de koelkast, verwijder de takjes dille, spoel af met helder water en dep droog met absorberend papier. Kruid met peper, rode bessen en fijngehakte dille.
  • Je kan de zalm onmiddellijk consumeren of hem een week laten drogen in een frisse ruimte, beschermd door een doek.
  • Snij net voor opdienen in fijne plakjes en serveer met citroen en een sneetje beboterd roggebrood.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek