
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 eieren
- 6 mooie sneetjes zuurdesembrood
- 1 el sesamzaadjes
- 2 groene tomaten in schijfjes
- 2 sjalotten in fijne schijfjes
- 1 koolrabi in julienne
- loof van een bos radijzen (of scheuten van spinazie of waterkers)
- 1 el gedroogde tijm
- limoenrasp
- 2 el lookolie
- peper
- 200 ml mayonaise met basilicum
Voorbereiding
- Kook de eieren 9 minuten in kokend water. Laat even afkoelen, pel en snij in vier.
- Snij de sneetjes zuurdesembrood in twee en rooster ze. Rooster de sesamzaadjes zonder vetstof in een antikleefpan. Beleg een sneetje brood met 2 kwartjes ei, groene tomaten, schijfjes sjalot, julienne van koolrabi en loof van radijsjes. Bestrooi met gedroogde tijm, geroosterde sesamzaadjes, limoenrasp, peper van de molen, lookolie en een beetje mayonaise met basilicum.
- Leg er een tweede sneetje brood bovenop en beleg op dezelfde manier. Dek af met een nieuw sneetje brood.
Smakelijk!