
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 groene kool
- 0,5 kg gehakt
- een rode ui
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes tijm
- zout, peper
- 1 bouillonblokje verdund in 200 ml water
- 2 el platte peterselie (optioneel)
Voorbereiding
- Maak de koolbladeren los om ze te wassen. Blancheer de koolbladeren 1 tot 2 minuten. Giet ze af, spoel ze snel af met koud water en laat ze drogen.
- Pel en snijd de rode ui in kleine blokjes, pers het teentje knoflook.
- Maak de koolrolletjes klaar: Meng het gehakt, de ui, het losgeklopte ei, het paneermeel, de tijm en het teentje knoflook.
- Vorm balletjes en wikkel de koolbladeren om de gehaktballen. Bind elk klein bundeltje vast met keukentouw voor een gelijkmatige garing.
- Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de rolletjes 2 minuten aan elke kant.
- Breng de bouillon aan de kook en giet deze over de rolletjes in een pan en laat afgedekt 10 tot 15 minuten koken.
- Serveer met zelfgemaakte tomatensaus, wilde rijst of quinoa.
Smakelijk!