recette Groene kool gevuld met gehakt

Groene kool gevuld met gehakt

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 groene kool
  • 0,5 kg gehakt
  • een rode ui
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • zout, peper
  • 1 bouillonblokje verdund in 200 ml water
  • 2 el platte peterselie (optioneel)

Voorbereiding

  • Maak de koolbladeren los om ze te wassen. Blancheer de koolbladeren 1 tot 2 minuten. Giet ze af, spoel ze snel af met koud water en laat ze drogen.
  • Pel en snijd de rode ui in kleine blokjes, pers het teentje knoflook.
  • Maak de koolrolletjes klaar: Meng het gehakt, de ui, het losgeklopte ei, het paneermeel, de tijm en het teentje knoflook.
  • Vorm balletjes en wikkel de koolbladeren om de gehaktballen. Bind elk klein bundeltje vast met keukentouw voor een gelijkmatige garing.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de rolletjes 2 minuten aan elke kant.
  • Breng de bouillon aan de kook en giet deze over de rolletjes in een pan en laat afgedekt 10 tot 15 minuten koken.
  • Serveer met zelfgemaakte tomatensaus, wilde rijst of quinoa.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek