recette Groene kool gevuld met gehakt

Groene kool gevuld met gehakt

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 groene kool
  • 0,5 kg gehakt
  • een rode ui
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • zout, peper
  • 1 bouillonblokje verdund in 200 ml water
  • 2 el platte peterselie (optioneel)

Voorbereiding

  • Maak de koolbladeren los om ze te wassen. Blancheer de koolbladeren 1 tot 2 minuten. Giet ze af, spoel ze snel af met koud water en laat ze drogen.
  • Pel en snijd de rode ui in kleine blokjes, pers het teentje knoflook.
  • Maak de koolrolletjes klaar: Meng het gehakt, de ui, het losgeklopte ei, het paneermeel, de tijm en het teentje knoflook.
  • Vorm balletjes en wikkel de koolbladeren om de gehaktballen. Bind elk klein bundeltje vast met keukentouw voor een gelijkmatige garing.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de rolletjes 2 minuten aan elke kant.
  • Breng de bouillon aan de kook en giet deze over de rolletjes in een pan en laat afgedekt 10 tot 15 minuten koken.
  • Serveer met zelfgemaakte tomatensaus, wilde rijst of quinoa.

Smakelijk!

S49 1080x1080px produit De La Semaine

Pork medallion

Product van de week