recette Handgesneden rundstartaar

Handgesneden rundstartaar

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g filet of dunne lende van rund
  • 4 gesnipperde sjalotten
  • 4 el kappertjes
  • ½ bos platte peterselie
  • 10 augurken
  • 4 eigelen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el worcestershiresaus
  • 2 el mosterd
  • enkele druppels tabasco
  • zout en peper van de molen

Voorbereiding

  • Hak het vlees fijn met een mes.
  • Snipper de sjalotten en hak de peterselie fijn. Snij de augurken in kleine stukjes. Scheid de eieren.
  • Meng in een slakom de eigelen met de mosterd. Voeg de worcestershiresaus en vervolgens de olie toe en klop op zoals een mayonaise.
  • Voeg het vlees toe en daarna de sjalotten, de peterselie, de kappertjes en de augurken. Meng en kruid met zout, peper en tabasco.
  • Schik de tartaar op de borden met behulp van een uitsteekvorm. Serveer met gebakken aardappelen en een slaatje met vinaigrette.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Seizoensproducten

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek