
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 g filet of dunne lende van rund
- 4 gesnipperde sjalotten
- 4 el kappertjes
- ½ bos platte peterselie
- 10 augurken
- 4 eigelen
- 4 el zonnebloemolie
- 2 el worcestershiresaus
- 2 el mosterd
- enkele druppels tabasco
- zout en peper van de molen
Voorbereiding
- Hak het vlees fijn met een mes.
- Snipper de sjalotten en hak de peterselie fijn. Snij de augurken in kleine stukjes. Scheid de eieren.
- Meng in een slakom de eigelen met de mosterd. Voeg de worcestershiresaus en vervolgens de olie toe en klop op zoals een mayonaise.
- Voeg het vlees toe en daarna de sjalotten, de peterselie, de kappertjes en de augurken. Meng en kruid met zout, peper en tabasco.
- Schik de tartaar op de borden met behulp van een uitsteekvorm. Serveer met gebakken aardappelen en een slaatje met vinaigrette.
Smakelijk!