recette Hartige wafels om te garneren

Hartige wafels om te garneren

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 60 min
  • Thema BASISDEGEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 50 g icht gezouten boter
  • 3 eieren
  • 250 g half-volkorenbloem
  • ½ zakje bakpoeder

Voorbereiding

  • Smelt de boter op een zacht vuur.
  • Klop de eieren in een slakom, voeg de gesmolten boter toe en meng. Voeg al roerend geleidelijk de bloem en de gist toe. Eindig met de melk. Je moet een mooi glad beslag bekomen. Dek af en laat een dertigtal minuten rusten in de koelkast.
  • Bak de wafels. Olie het wafelijzer in en laat het opwarmen. Giet er een lepel beslag in en sluit het toestel ongeveer 5 minuten. Herhaal de handeling tot het beslag op is. Hou warm terwijl je de garnituur maakt.
  • Garneer de wafels en serveer ze meteen op voorverwarmde borden.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek