recette Herfstslaatje met appel en varkensgebraad

Herfstslaatje met appel en varkensgebraad

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 255 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g varkensgebraad
  • 20 g geklaarde boter
  • 1 ui
  • 1 kruidnagel
  • 1 kruidentuiltje*
  • 1 bouillonblokje
  • peper en zout
  • 200 g spinaziescheuten
  • 2 bio appelen
  • 80 g geplette noten
  • 1 handvol gedroogde cranberrybessen
  • 2 kl mosterd
  • 2 kl vloeibare honing
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 el koolzaadolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Los minstens 3 uur voor het opdienen het bouillonblokje op in een stoofpot met 1,5 L water. Voeg de ui met de kruidnagel erop geprikt en het kruidentuiltje toe. Kruid met peper en zout en hou aan de kook.
  • Smelt de boter in een braadpan en kleur het gebraad langs alle zijden aan. Zet de pan met de vetstof weg. Doe het vlees in de bouillon. Dek af en laat 50 minuten zachtjes sudderen, met kleine belletjes.
  • Dep het vlees droog wanneer het gaar is en schroei het opnieuw aan in de braadpan met de vetstof die je al hebt gebruikt. Laat het gebraad afkoelen en plaats het in de koelkast.
  • Neem het gebraad 15 minuten voor het opdienen uit de koelkast.
  • Was de spinaziescheuten en zwier ze droog. Was de appelen, verwijder de pitjes en snij in schijfjes.
  • Meng in een slakom de mosterd en de vloeibare honing tot je een homogene bereiding bekomt. Voeg de balsamicoazijn toe, meng en voeg al kloppend de twee soorten olie toe, zoals bij een mayonaise. Kruid met peper en zout. Voeg de spinaziescheuten, de schijfjes appel, de geplette noten en de cranberry’s toe en meng.
  • Snij het gebraad in fijne plakjes. Dresseer de borden met de salade en de plakjes gebraad.
  • * Bind 2 takjes tijm, een laurierblaadje, 3 takjes peterselie en 1 takje rozemarijn samen met keukentouw.

Smakelijk!

Mandarine

Mandarijn

Seizoensproducten

Een lekkernij!

De mandarijn is een kleine, ronde en licht afgeplatte rood-oranje vrucht. Het zoete en geurige vruchtvlees is een van de minst zure onder de citrusvruchten, maar in tegenstelling tot haar neefje de clementine heeft de mandarijn veel pitjes.
Mandarijnen zijn caloriearm en rijk aan vitamine C. Samen met caroteen en antioxidanten zorgt dat voor een uitstekende bescherming van het organisme. Ook vezels en minerale zouten zijn van de partij.

Je kan mandarijnen uit het vuistje eten, verwerken in desserts of serveren als heerlijk bijgerecht bij wit vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek