recette Herfstslaatje met appel en varkensgebraad

Herfstslaatje met appel en varkensgebraad

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 255 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g varkensgebraad
  • 20 g geklaarde boter
  • 1 ui
  • 1 kruidnagel
  • 1 kruidentuiltje*
  • 1 bouillonblokje
  • peper en zout
  • 200 g spinaziescheuten
  • 2 bio appelen
  • 80 g geplette noten
  • 1 handvol gedroogde cranberrybessen
  • 2 kl mosterd
  • 2 kl vloeibare honing
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 el koolzaadolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Los minstens 3 uur voor het opdienen het bouillonblokje op in een stoofpot met 1,5 L water. Voeg de ui met de kruidnagel erop geprikt en het kruidentuiltje toe. Kruid met peper en zout en hou aan de kook.
  • Smelt de boter in een braadpan en kleur het gebraad langs alle zijden aan. Zet de pan met de vetstof weg. Doe het vlees in de bouillon. Dek af en laat 50 minuten zachtjes sudderen, met kleine belletjes.
  • Dep het vlees droog wanneer het gaar is en schroei het opnieuw aan in de braadpan met de vetstof die je al hebt gebruikt. Laat het gebraad afkoelen en plaats het in de koelkast.
  • Neem het gebraad 15 minuten voor het opdienen uit de koelkast.
  • Was de spinaziescheuten en zwier ze droog. Was de appelen, verwijder de pitjes en snij in schijfjes.
  • Meng in een slakom de mosterd en de vloeibare honing tot je een homogene bereiding bekomt. Voeg de balsamicoazijn toe, meng en voeg al kloppend de twee soorten olie toe, zoals bij een mayonaise. Kruid met peper en zout. Voeg de spinaziescheuten, de schijfjes appel, de geplette noten en de cranberry’s toe en meng.
  • Snij het gebraad in fijne plakjes. Dresseer de borden met de salade en de plakjes gebraad.
  • * Bind 2 takjes tijm, een laurierblaadje, 3 takjes peterselie en 1 takje rozemarijn samen met keukentouw.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Seizoensproducten

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek