recette Hindefilet met cognacsaus

Hindefilet met cognacsaus

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g hindefilet
  • 30 g boter
  • 50 ml cognac
  • 300 ml kalfsfond
  • 1 el maïszetmeel
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout
  • vel bakpapier
  • aluminiumfolie

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Smelt de boter in een braadpan en kleur de hindefilet langs alle zijden goudbruin.
  • Leg het vlees op bakpapier, dat je op zijn beurt op aluminiumfolie legt. Rol op en plaats in de oven – 15 minuten voor saignant of 20 minuten voor à point.
  • Giet de cognac in de pan en schraap de aanbaksels los. Als je de overblijvende alcohol wil laten verdampen, kan je flamberen. Voeg de helft van de kalfsfond en de tijm toe. Laat enkele minuten inkoken.
  • Klop het maïszetmeel met de andere helft van de kalfsfond en kruid met peper en zout. Doe in de braadpan en laat koken op een matig vuur.
  • Pak het vlees uit en snij het in plakken. Giet de saus in het bord. Leg er het vlees bij, samen met fijne boontjes en gratin dauphinois.

Smakelijk!

Blanquette viande

Kalfsblanquette

Seizoensproducten

Kalfsblanquette is rijk aan textuur en smaak. Je maakt het met minstens twee soorten vlees: vrij vet (schouder of nek) en dooraderd (lap, vangvlees, borst).

Tip: heb je beenderen, doe die dan zeker bij de bouillon. Ze zijn rijk aan collageen en geven je bouillon smaak en textuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek