recette Hindegebraad in korst 
met boschampignons

Hindegebraad in korst 
met boschampignons

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 60 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 900 g hindefilet
  • 500 g bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1.5 kg boschampignons
  • 2 sjalotten
  • ½ bosje platte peterselie
  • 30 g boter
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Kleur de hindefilet aan alle zijden goudbruin in een stoofpot.
  • Kruid met peper en zout en laat een halfuur afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 210°. Rol het bladerdeeg uit tot een grote rechthoek.
  • Leg het koude gebraad in het midden, plooi het deeg errond en knijp de randen dicht.
  • Leg het gebraad in korst op een ovenplaat met bakpapier en bestrijk met eigeel verdund in een beetje water.
  • Plaats 20 minuten in de oven voor rosé vlees (25 minuten voor doorbakken).
  • Maak ondertussen de champignons schoon, pel en snipper de sjalotten en hak de peterselie fijn.
  • Verwarm de boter in een sauteerpan, stoof de sjalotten aan en voeg de champignons toe. Roer om en kruid met peper en zout. Laat 8 tot 10 minuten bakken op een hoog vuur.
  • Voeg op het laatste moment de fijngehakte peterselie toe.
  • Neem het gebraad uit de oven en laat 5 minuten rusten. Serveer met champignons.

Smakelijk!

Tomates grappe

Trostomaten

Seizoensproducten

Geurig, sappig en lekker van bij ons!
Ronde, stevige, glanzende en vlezige kerstomaten zijn constant van kwaliteit. De geur van de steeltjes is een teken van versheid.
Kerstomaten zijn fris en zitten boordevol smaak. Ze zijn lekker uit het vuistje of in een slaatje, maar ook heerlijk in de oven met wat look en enkele verse kruiden. Een schitterend ingrediënt in je zomerse gerechten!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek