recette Hindegebraad in korst 
met boschampignons

Hindegebraad in korst 
met boschampignons

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 60 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 900 g hindefilet
  • 500 g bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 kg boschampignons
  • 2 sjalotten
  • ½ bosje platte peterselie
  • 30 g boter
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Kleur de hindefilet aan alle zijden goudbruin in een stoofpot.
  • Kruid met peper en zout en laat een halfuur afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 210°. Rol het bladerdeeg uit tot een grote rechthoek.
  • Leg het koude gebraad in het midden, plooi het deeg errond en knijp de randen dicht.
  • Leg het gebraad in korst op een ovenplaat met bakpapier en bestrijk met eigeel verdund in een beetje water.
  • Plaats 20 minuten in de oven voor rosé vlees (25 minuten voor doorbakken).
  • Maak ondertussen de champignons schoon, pel en snipper de sjalotten en hak de peterselie fijn.
  • Verwarm de boter in een sauteerpan, stoof de sjalotten aan en voeg de champignons toe. Roer om en kruid met peper en zout. Laat 8 tot 10 minuten bakken op een hoog vuur.
  • Voeg op het laatste moment de fijngehakte peterselie toe.
  • Neem het gebraad uit de oven en laat 5 minuten rusten. Serveer met champignons.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek