
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 800 g hindegebraad
- 6 sneetjes ontbijtspek
- ½ bos platte peterselie
- 5 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- ½ kl jeneverbessen
- olijfolie
- witte wijn
- peper van de molen en zout
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was alle kruiden en rits ze af. Mix de jeneverbes met de rozemarijn en de tijm om een kruidenmix te maken.
- Leg het gebraad in een ovenschaal. Strijk het in met een scheutje olijfolie en bestrooi het met de kruidenmix.
- Plaats het gebraad 25 tot 30 minuten in de oven (20 tot 25 minuten per 500 g vlees). Oversaus het gebraad in het midden van de kooktijd met de braadjus en laat verder bakken.
- Neem het gebraad uit de oven en kruid met peper en zout. Wikkel grof in bakpapier en laat 20 minuten rusten.
- Neem het gebraad uit de oven en kruid met peper en zout. Wikkel grof in bakpapier en laat 20 minuten rusten.
- Blus, terwijl het gebraad rust, de braadjus op een matig vuur met een beetje water of witte wijn. Filter deze jus om een zeer fijne reductie te bekomen.
- Snij het gebraad in plakjes en geef er de jus apart bij in een sauskom. Bestrooi het vlees voor het opdienen met platte peterselie. Serveer met knolselderpuree en een stoofpotje van oude groenten. Leg het krokante spek op de puree.
Smakelijk!