
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 hamburgerbroodjes of pistolets
- 4 Angus-, Limousin- of Hereford-burgers
- 4 sneden belegen gouda
- 4 sneden ontbijtspek
- 8 blaadjes eikenbladsla
- 8 kerstomaten
- 1 el olijfolie
- zelfgemaakte mayonaise met mosterd
- peterselie
- tijm
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op grillstand.
- Bak het spek aan in een braadpan. Bak in dezelfde pan de burgers in olijfolie. Bestrooi met fijngehakte peterselie en tijm.
- Neem de burgers uit de pan, verdeel er de kerstomaten over, leg er een sneetje kaas op en plaats 2 minuten onder de ovengrill.
- Snij de burgerbroodjes doormidden en plaats 5 minuten onder de ovengrill.
- Besmeer de broodjes met mayonaise, voeg de sla, het spek, de burgers met de kaas en sluit met de bovenste helft van het broodje.
Smakelijk!