recette Huisgemaakte burger

Huisgemaakte burger

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 hamburgerbroodjes of pistolets

  • 4 Angus-, Limousin- of Hereford-burgers

  • 4 sneden belegen gouda
  • 4 sneden ontbijtspek
  • 8 blaadjes eikenbladsla
  • 8 kerstomaten
  • 1 el olijfolie
  • zelfgemaakte mayonaise met mosterd
  • peterselie
  • tijm

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op grillstand.
  • Bak het spek aan in een braadpan. Bak in dezelfde pan de burgers in olijfolie. Bestrooi met fijngehakte peterselie en tijm.
  • Neem de burgers uit de pan, verdeel er de kerstomaten over, leg er een sneetje kaas op en plaats 2 minuten onder de ovengrill.
  • Snij de burgerbroodjes doormidden en plaats 5 minuten onder de ovengrill.
  • Besmeer de broodjes met mayonaise, voeg de sla, het spek, de burgers met de kaas en sluit met de bovenste helft van het broodje.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek