recette Huisgemaakte burger

Huisgemaakte burger

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 hamburgerbroodjes of pistolets

  • 4 Angus-, Limousin- of Hereford-burgers

  • 4 sneden belegen gouda
  • 4 sneden ontbijtspek
  • 8 blaadjes eikenbladsla
  • 8 kerstomaten
  • 1 el olijfolie
  • zelfgemaakte mayonaise met mosterd
  • peterselie
  • tijm

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op grillstand.
  • Bak het spek aan in een braadpan. Bak in dezelfde pan de burgers in olijfolie. Bestrooi met fijngehakte peterselie en tijm.
  • Neem de burgers uit de pan, verdeel er de kerstomaten over, leg er een sneetje kaas op en plaats 2 minuten onder de ovengrill.
  • Snij de burgerbroodjes doormidden en plaats 5 minuten onder de ovengrill.
  • Besmeer de broodjes met mayonaise, voeg de sla, het spek, de burgers met de kaas en sluit met de bovenste helft van het broodje.

Smakelijk!

CARBONNADES DE BOEUF

Rundskarbonaden

Product van de week

Rundskarbonaden zijn stukken vlees die op hun best zijn als ze lang op het vuur staan, net als halslap, lage rib of vanglap. Ze worden lekker mals door te sudderen in een saus op basis van bier, wijn of bouillon.
Ontdek deze week ons zalig recept van boeuf Bourguignon.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek