recette Huisgemaakte hamburger met bacon en avocado

Huisgemaakte hamburger met bacon en avocado

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g rundhamburgers
  • 4 sneden bacon
  • 2 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 4 sneden emmental
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 el mayonaise met mosterd
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 limoen
  • peper

Voorbereiding

  • Maak de saus: verwijder de schil van de avocado en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe in een kom en voeg de mayonaise met mosterd en het sap en de zeste van de limoen toe. Meng tot een homogene massa. Kruid naar eigen smaak.
  • Maak de hamburger: snij de tomaten in schijfjes.
  • Bak op de barbecue de hamburgers volgens de gewenste bakwijze. Gril de sneetjes bacon en de tomaten een minuut langs elke zijde.
  • Garneer de broodjes met tomaten en fijne schijfjes ui. Leg daarop een sneetje bacon, de hamburger en een sneetje emmental. Eindig met het mengsel van mayonaise en avocado.
  • Leg nog enkele minuten op de barbecue om de kaas te laten smelten en het broodje goudbruin te kleuren.

Smakelijk!

Orange sanguinelli

Sanguinelli sinaasappel

Seizoensproducten

Deze verrassende dieprode sinaasappelen zijn gewoon heerlijk!

Sanguinelli, een halflate variëteit van bloedsinaasappel, is verkrijgbaar tussen januari en maart. Ze is klein en ovaalvormig, maar valt vooral op door de intense rode kleur van de schil en het vruchtvlees. Ze is zeer sappig en lichtjes zuur. Lekker om te persen, maar ook in patisserie of in een hartig-zoet slaatje.
Deze sinaasappel is perfect om de winter af te sluiten met een mooie vitaminekuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek