recette IJssticks met yoghurt en nectarine

IJssticks met yoghurt en nectarine

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 310 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 l tuuryoghurt
  • 250 g melk
  • 375 g vruchtvlees van nectarines
  • 100 g honing
  • 10 ijsvormpjes (of 10 lege yoghurtpotjes) + staafjes

Voorbereiding

  • Doe de yoghurt en de melk in een slakom. Meng met de garde tot je een homogeen beslag bekomt.
  • Mix de nectarines met de robot en meng met het yoghurt-melkmengsel. Voeg de honing toe en proef. Als je de bereiding niet zoet genoeg vind, doe je er nog wat honing bij.
  • Verdeel de bereiding over de vormpjes (zonder de staafjes). Plaats 2 uur in diepvries, zodat je half diepgevroren ijsjes bekomt.
  • Neem de vormpjes uit de diepvries en steek een staafje in het midden. Plaats de ijsjes opnieuw in de diepvries, voor ongeveer 3 uur.
  • Hou de vormpjes net voor het opdienen even onder warm water om het ijs los te maken.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek