
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 l tuuryoghurt
- 250 g melk
- 375 g vruchtvlees van nectarines
- 100 g honing
- 10 ijsvormpjes (of 10 lege yoghurtpotjes) + staafjes
Voorbereiding
- Doe de yoghurt en de melk in een slakom. Meng met de garde tot je een homogeen beslag bekomt.
- Mix de nectarines met de robot en meng met het yoghurt-melkmengsel. Voeg de honing toe en proef. Als je de bereiding niet zoet genoeg vind, doe je er nog wat honing bij.
- Verdeel de bereiding over de vormpjes (zonder de staafjes). Plaats 2 uur in diepvries, zodat je half diepgevroren ijsjes bekomt.
- Neem de vormpjes uit de diepvries en steek een staafje in het midden. Plaats de ijsjes opnieuw in de diepvries, voor ongeveer 3 uur.
- Hou de vormpjes net voor het opdienen even onder warm water om het ijs los te maken.
Smakelijk!