recette In de oven gebakken kippenstoofpotje met aardappelen

In de oven gebakken kippenstoofpotje met aardappelen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 170 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 hoevekip
  • 12 aardappelen
  • 1 ui
  • 4 teentjes look
  • 6 takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • 1.5 kl zout
  • 4 el olijfolie
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 1 kl paprika
  • 1 mespuntje espelettepeper

Voorbereiding

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
  • Maak een marinade: doe de 4 el olijfolie, het zout, de Provençaalse kruiden, de paprika en de espelettepeper in een kom en meng.
  • Pel de teentjes look. Pel de ui en snij in vier. Steek 2 teentjes look, de kwartjes ui en 2 takjes rozemarijn in de kip. Maak stevig dicht en smeer in met de helft van de marinade.
  • Verwarm een scheutje olie in een stoofpot en bak de kip langs alle zijden goudbruin. Kruid met peper, voeg een bodempje water toe en plaats met deksel 15 minuten in de oven.
  • Schil en was ondertussen de aardappelen. Snij ze in 4 of 8, naargelang hun grootte. Strijk ze in met de andere helft van de marinade.
  • Doe na 15 minuten de aardappelen bij in de stoofpot. Leg ze rond de kip en voeg de look en de takjes rozemarijn toe. Laat nog 60 tot 75 minuten bakken onder deksel. Roer de aardappelen af en toe om zodat ze niet aan de bodem gaan kleven en bevochtig de kip regelmatig.
  • Serveer met een krokant groentepannetje of een gemengde sla. Smakelijk!

Smakelijk!

Poivrons

De Belgische paprika

Seizoensproducten

Een groente boordevol kwaliteit!

De zoete en smaakvolle paprika’s zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Ze bevatten enorm veel vezels en zijn kampioen in vitamine C-gehalte. Daarnaast vormen ze een uitstekende bron van caroteen en flavonoïden.
Paprika’s eet je rauw, gebakken, gevuld, geroosterd, gekonfijt, … Ideaal dus voor tal van lente- en zomergerechten.
Kies een stevig en glad exemplaar, met een strak en glanzend vel.
Weetje: hoe rijper een paprika, hoe roder en zachter.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek