recette Kabeljauw, gestoomde groenten en aardappelpuree

Kabeljauw, gestoomde groenten en aardappelpuree

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 2 wortelen
  • 1 prei
  • 1 broccoli
  • ½ bos platte peterselie, fijngehakt
  • peper en zout
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • stoommand

Voorbereiding

  • Schil de wortelen, maak de prei schoon en snij beide in ronde schijfjes. Was de broccoli en snij in kleine roosjes.
  • Doe een bodempje water in een kookpot en plaats de stoommand. Doe er de groenten in, voeg een beetje zout toe en leg er het kabeljauwhaasje op. Laat onder deksel 20 minuten koken, tot de groenten gaar zijn.
  • Doe net voor het opdienen een scheutje olijfolie en een mespuntje fleur de sel op de kabeljauw. Kruid lichtjes met peper. Bestrooi de groenten met fijngehakte peterselie en serveer met aardappelpuree.
  • Heb je een stoomkoker, leg de vis dan in het onderste bakje en de groenten in het tweede. Reken op een kooktijd van 10 tot 15 minuten.

Smakelijk!

Blanquette de veau

Kalfsblanquette

Product van de week

Kalfsblanquette is rijk aan textuur en smaak. Je maakt het met minstens twee soorten vlees: vrij vet (schouder of nek) en dooraderd (lap, vangvlees, borst).

Tip: heb je beenderen, doe die dan zeker bij de bouillon. Ze zijn rijk aan collageen en geven je bouillon smaak en textuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek